Back-to-school: izpārdošanas sagatavošana jaunajai mācību sezonai

Kā ASV gatavojas jaunajam akadēmiskajam gadam un kad amatniekiem varētu būt nepieciešama konsolidācija no SkladUSA
Back-to-school

Tradicionāli jūlijā amerikāņi sāk gatavot bērnus jaunajam mācību gadam. Šī sezona ir īpaša, jo amerikāņu skolēni un studenti atgriežas savās klasēs, tāpēc arī iepirkšanām tiek pievērsta liela uzmanība. Protams, daļa pircēju savus izdevumus plāno iepriekš un pirmos pirkumus veic jau jūnija beigās (pēc NRF datiem šādu patērētāju ir aptuveni 26%). Lielākā daļa – 70% patērētāju attiecīgo produktu meklēšanu sāk trīs nedēļas pirms mācību gada sākuma. Tajā pašā laikā 48% ASV iedzīvotāju plāno veikt pirkumus tiešsaistē, tāpēc ir pienācis laiks sagatavot savus veikalus un sociālo tīklu lapas "skolu gadatirgiem".

Galvenās izdevumu virzieni

Gatavojoties mācību gadam, amerikāņu patērētāji ir gatavi tērēt apmēram 850 EUR par sagatavošanos skolai un EUR 1200 par sagatavošanos koledžai/universitātei. Parasti lielākā daļa izmaksu ir vērsta uz elektronikas atjaunināšanu, vidēji par to gatavi tērēt 300 EUR, bet skolēnu apģērbam un apaviem atvēlēti ap 400 EUR, priekš studentiem 160 EUR. Tajā pašā laikā koledžu un augstskolu studentiem ir papildu izdevumu rinda - mēbeles un mājokļa (kopmītņu) apdare, kuras vidējas izmaksas ir aptuveni 165 EUR. Pārējā budžeta daļa tiks tērēta aksesuāriem, rakstāmpiederumiem un dāvanām skolotājiem.

Patērētāji vecumā no 35 līdz 44 gadiem ir gatavi tērēt vairāk par “skolas piederumiem”, kas ir aptuveni 1535 EUR uz vienu cilvēku, savukārt vīrieši šajā jautājumā ir par 11% dāsnāki nekā sievietes.

Turklāt nevajadzētu aizmirst par jauniem patērētājiem, kuri tiks gatavoti apmācībai. Tātad bērni vecumā no 9 līdz 12 gadiem, lai sagatavotos skolai gatavi iztērēt 40 EUR, pusaudži vecumā no 13 līdz 18 gadiem - 46 EUR.

Skolas sezonas trendi 22/23

Galvenās lietas, kas tiks meklētas mazākajiem skolēniem, būs svētku tērpi vai tērpi ar mīļiem personalizētiem uzrakstiem. Populāras būs arī izkārtnes un baneri sociālajiem tīkliem “Pirmā skolas diena” u.c. Tieši First day zīmju versijas būtu jāizmanto gan digitālajām precēm, kuras klienti pēc tam var izdrukāt vai mainīt izmērus dažādām vajadzībām, gan fiziskām precēm - koka zīmēm, dekorācijām mājas svinībām vai klases dekorācijām.

Turklāt pirmklasniekiem klasisks un svarīgs elements ir ābolu un (bookworm) motīvi, kas tiek uzskatīti par mācības mīlestības simbolu. Šos motīvus vislabāk izmantot drēbēm vai rakstāmpiederumiem.


Meklēšanas skaits Etsy ar vārdiem “bookworm sweatshirt” aprīlī un maijā palielinājās par 433% salīdzinājumā ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu, un “apple teacher shirt” palielinājās par 117%.


Jāatceras arī par skolotājiem. Viņi tikai gatavojas jaunajam mācību gadam. Vispopulārākais pieprasījums Etsy šajā periodā ir skolotāju krekli ar dažādām jautrām apdrukām un uzrakstiem. Skolotāji meklē planierus, dienasgrāmatas un citus rakstāmpiederumus, kas var noderēt darbā. Protams, pieprasījumi par dāvanām skolotājiem nezaudē savu aktualitāti. Piedāvājot savas preces kā dāvanu skolotājam, ņemiet vērā, ka Amerikas Savienotajās Valstīs lielākajai daļai valsts skolu skolotājiem ir aizliegts pieņemt dāvanas, kuru vērtība pārsniedz 50 EUR.

Studentiem aktuālākie būs pieprasījumi uz rudens apģērbu, somu, ekipējuma aksesuāru, kancelejas preču un, protams, dekoru hostelim. Šosezon populāri būs “preppy” stili, kā arī vintāža ar koku un mājīgām tekstūrām.


Salīdzinājumā ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu aprīlī un maijā vaicājumu skaits Etsy vaicājumam “preppy shirt” ir palielinājies par 324%, bet “preppy room decor” — par 271%.


Jebkurā gadījumā jaunieši būs gatavi tērēt naudu komforta iekārtošanai savā istabā. Un galvenais interjera stils studentu vidū ir retro, jo arī viņi vēlas radīt māju sajūtu, kur lietas tiek nodotas no paaudzes paaudzē. Tāpēc neaizmirstiet pievienot atbilstošas atzīmes saviem mājas produktiem, piemēram, " dorm decor " un " wall hangings ".

Piegāde klientiem ASV

Visbiežāk “Back-to-school” precēm viņi meklēs arī diezgan ekonomisku piegādi, un, tā kā pirkumi sākas iepriekš, pārdevējs var izmantot ērtu pakalpojumu - konsolidāciju no SkladUSA.

Konsolidācija ir noteikta pasūtījumu skaita apvienošana vienā sūtījumā, kas tiek piegādāts saņēmējam caur ASV noliktavu, kas atrodas Minesotā par labāko cenu. Šajā gadījumā sūtītājs maksā par piegādi uz ASV tikai savas preces fiziska vai apjoma svara robežās. Tajā pašā laikā sūtījums nav jāiepako gala piegādei, bet, lai ietaupītu izmaksas, pietiek ar preču aizsardzību no mitruma un iespējamiem mehāniskiem bojājumiem (ja nepieciešams), gala iepakojumu var pasūtīt jau ASV noliktavā. Pēc konsolidācijas ierašanās Minesotā visus pasūtījumus apstrādā, iesaiņo un nosūta gala saņēmējām, kas veic klienta izvēlētais pārvadātājs.

Maksa par sūtījuma nosūtīšanu uz ASV no Latvijas - 7 EUR/kg faktiskā vai apjoma svara

Maksimālie sūtījuma izmēri - 70 cm x 37 cm x 56 cm

Maksimālais svars (faktiskais vai apjoma) - 30 kg

Svars / Pārvadātājs

Konsolidācija+USPS

Konsolidācija +FedEx

200 grami

no 6.9 EUR

no 11.7 EUR

500 grami

no 13.6 EUR

no 14.4 EUR

1 kg

no 16.5 EUR

no 17.1 EUR

2 kg

no 23.5 EUR

no 23.8 EUR

5 kg

no 47.2 EUR

no 42.9 EUR

10 kg

no 86.9 EUR

no 92.2 EUR

15 kg

no 131 EUR

no 130 EUR

20 kg

no 174.8 EUR

no 167.9 EUR

30 kg

no 245.5 EUR

no 246.8 EUR

Vidējās piegādes izmaksas uz ASV, izmantojot konsolidāciju

Sūtīšanas izmaksas varat aprēķināt mājaslapas kalkulatorā vai SkladUSA sistēmas lietotājā kontā

Kā nosūtīt preces konsolidācijas veidā

1. Jums jābūt reģistrētam SkladUSA sistēmā – https://system.skladusa.com/login

2. Izmantojot savu lietotāja kontu jāizveido konsolidāciju ar sūtījumu/sūtījumiem. Detalizēta instrukcija

3. Nosūtiet preces uz mūsu pārstāvniecību Hanzas iela 16, Rīga, LV-1045 vai uz DPD vai Omniva Pakomatu (Pulkveža Brieža iela 33A)

4. Kad pasūtījums ir saņemts konsolidācijai, tas tiks nodots FedEx pārvadātājam.

5. FedEx izlidojumi no Rīgas notiek katru darba dienu

6. Pēc sūtījuma saņemšanas ASV noliktavā tas tiek papildus iepakots (ja nepieciešams) un nodots piegādei pārvadātājam līdz saņēmējam. ASV tas ir aptuveni 2–4 darbadienas.


Tādējādi sūtījumi jaunajam mācību gadam no SkladUSA Rīgas pārstāvniecības līdz pircējam no Amerikas tiek piegādātas vidēji 5-7 darba dienu laikā.

Ja jums ir kādi jautājumi, lūdzu, sazinieties ar mūsu atbalsta komandu:

Was the article useful to you?
Yes, it is useful No, not useful
Блог

These articles may also 
be helpful to you

img
Apr, 2024
Payoneer registration step-by-step in Ukraine
For Ukrainians, Payoneer opens the door to numerous global marketplaces, including the ability to work through Etsy Paym...
img
Nov, 2023
Product Personalization: A New Era for Your Business with SkladUSA
The importance of product personalization for boosting sales
img
Nov, 2023
Preparing for Black Friday: Top Checklist for Successful Sales
Traditionally, we have prepared a checklist with recommendations from SkladUSA to help you efficiently navigate Black Fr...
img
Jul, 2023
School Year 2023: How to woo cusotmers
This academic season serves as a call to action for brands and retailers to optimize their marketing endeavors, employin...
img
Jun, 2023
Customs limits in different countries of the world: important aspects and restriction...
We have collected information about the main destinations and indicated their customs limits.
img
May, 2023
Unleash the potential of your store for Independence Day
Americans celebrate Independence Day, the biggest national holiday, on the fourth of July.
img
May, 2023
Promoting your store for fathe's Day!
We're sharing tips on how to increase sales for the holiday.
img
Apr, 2023
What is eRank and how can it be utilized?
Let's explore the primary benefits of this service
img
Apr, 2023
The wedding season is starting!
Analyzing the main trends
img
Nov, 2022
How to increase traffic and customers on Etsy, Shopify, Amazon
Get external traffic with Pinterest
img
Nov, 2022
How to prepare for Black Friday 2022 and increase sales?
Checklist for Etsy Sellers of the Sale Period
Back-to-school: izpārdošanas sagatavošana jaunajai mācību sezonaiBack-to-school

Back-to-school: izpārdošanas sagatavošana jaunajai mācību sezonai

2022-07-01T07:40:00+03:002022-07-11T15:54:44+03:00Kā ASV gatavojas jaunajam akadēmiskajam gadam un kad amatniekiem varētu būt nepieciešama konsolidācija no SkladUSA