Шкільний сезон 2023: Як залучити покупців

У цьому навчальному сезоні брендам і роздрібним торговцям доведеться оптимізувати свої маркетингові зусилля, щоб залучити ще більше покупців.
Назад до школи

Після кількох років дистанційного навчання, школи повністю повертаються до очних занять. Нагадаємо, покупки до школи є другим за важливістю періодом роздрібної торгівлі після зимових канікул.

Проблеми з інфляцією вже вплинули на роздрібні продажі у 2023 році, але 2022 рік показав, що повернення до школи залишається важливою категорією для споживачів. Очікується, що на підготовку до навчального року у 2023 році, батьки знову витратять рекордні суми, як це було торік.

Аналіз тенденцій пошуку минулого року

Не зважаючи на те, що літо в самому розпалі, покупки до школи на Etsy набирають обертів!


Ліворуч — лінійний графік, що відображає 15-місячний обсяг пошуку в США за ключовим словом «школа» на Etsy. Праворуч секторна діаграма показує країни, де знаходяться покупці за цим пошуковим запитом.

Зверніть увагу, що для аналізу було обрано тільки слово «школа». Це один з найширших запитів, загалом яких існує більше тисячі варіацій.

Що таке еРанк і як ним користуватись - ми розповідали в статті «eRank: Для чого, як користуватися та яку підтримку надає українцям?».

Товари до школи все частіше купують онлайн, ніж до пандемії. Це пояснюється зручністю, до якої вже звикли люди. Використання смартфонів для покупок зростає, оскільки люди знову в русі.

Для коректного розуміння шкільного ринку рекомендуємо ознайомитись з нашою статтею минулого року «Back-to-school: готуємо продажі до нового навчального сезону»

Головні тенденції сьогодення:

Для покупців, які повертаються до школи, економія буде ключовою відмінною рисою:

Враховуючи інфляційний тиск, розпродажі відіграватимуть ще більшу роль для покупців, які повертаються до навчальних закладів. Не дивно, адже у 2022 році, шкільне приладдя подорожчало на 7%, а новий одяг, за даними Fortune, зріс у ціні на 18%.

Дані Інституту економіки MasterCard про використання кредитних карток споживачами показують, що більшість покупців відновили пошук вигідних пропозицій і акційних знижок. Лояльність до бренду невичерпна в цьому контексті і, оскільки, 77% споживачів кажуть, що вони змінять бренд, якщо ціни будуть надто високими, брендам і роздрібним торговцям доводиться шукати нові способи залицятися до колишніх вірних клієнтів, перш ніж вони збиваються з ніг.

Особисті покупки зростають, але очікується, що цифрові технології домінуватимуть:

У 2022 році 49% покупок до школи було здійснено в магазині, порівняно з 43% у 2021 році. Це означає значне повернення до звичайної роздрібної торгівлі, але все ще значно нижче рівня до пандемії, який становив 56% у 2019 році.

Інтернет-магазини навряд зазнають краху найближчим часом, оскільки багато батьків звикли до їх зручності та особистих пропозицій, які надають такі магазини. У 2023 році, 42% покупців планують використовувати сучасні технології для здійснення покупок у Інтернеті.

Почніть маркетинг завчасно, але не забувайте про запізнілих покупців.

Сезон повернення до школи триває з середини липня до середини вересня, але споживачі починають шукати вигідні пропозиції і раніше. За даними NRF, у 2022 році, 56% почали купувати товари для навчання вже на початку липня, що на 5% більше, ніж у 2021 році.

Незалежно від того, чи йдеться про збільшення бюджету, планування можливих затримок продукту чи використання вигідних пропозицій і акцій, споживачі прагнуть отримати перевагу в покупці, тому добре почати готуватися до шкільних акцій і маркетингових кампаній як можна раніше.

Для роздрібних торговців, пропозиція купонів на знижку, які клієнти можуть використати для майбутніх покупок до школи, може стати чудовим способом збільшити продажі під час періоду повернення до школи. Але майте на увазі, що сезон повернення до школи довгий. Обов’язково пам’ятайте про тих, хто спізнюється і бажає отримати пропозиції в останню хвилину.

Спростіть покупки для батьків.

Сезон повернення до школи – це неспокійний час для батьків. Допоможіть їм робити покупки, спростивши цей процес.

Один із способів спростити процес покупок у школі – це надання посібників або контрольних списків. Вони допомагають споживачам у розумінні того, які товари необхідно купувати. Зробіть посилання на товари, дозволивши покупцям здійснювати замовлення безпосередньо зі списку покупок.

Пропонуйте пакети для повернення до школи: 46% покупців придбали попередньо налаштовані комплекти витратних матеріалів у 2022 році, оскільки вони заощадили гроші та скоротили час, який потрібен, щоб знайти все, що їм потрібно до початку навчального року. Ці пакети можуть включати все: від основного шкільного приладдя до закусок, високотехнологічних пристроїв і спортивного спорядження. Це допомагає перемістити запаси, збільшити розмір кошика та збільшити дохід.

Проведення спеціальних знижок та акційних заходів:

Націлюйтесь на покупців, які повертаються до школи, надаючи їм спеціальні знижки за допомогою спеціальних промо-акцій.

Коли справа доходить до сезону повернення до школи, вчителі повинні підготуватися так само, як і учні. Однак, на відміну від учнів, у них можуть бути інші пріоритети та бюджет, що впливає на їхні рішення про покупку. Це дозволяє роздрібним торговцям виділитися, приділяючи особливу увагу вчителям, пропонуючи знижки.

Створюйте захоплюючі конкурси та тоталізатори

Рекламні змагання чи тоталізатори є мотивуючим маркетинговим рішенням. Особливо в поєднанні з призом або винагородою більшої вартості. Додайте інфлюенсерів та промокоди, і ваше охоплення стане ще більшим!

Увімкніть покупки через соціальні мережі.

Опитування Deloitte показує, що 35% тих, хто здійснює покупки для школи, планують використовувати соціальні мережі при здійсненні покупок. Покупки безпосередньо з платформ соціальних медіа стають дедалі популярнішими, в свою чергу, через особливу взаємодію з клієнтами.

В статті «Як збільшити трафік та кількість клієнтів на Etsy, Shopify, Amazon за допомогою Pinterest», ви зможете дізнатись нову інформацію, котра стане вам у нагоді при просуванні свого бізнесу.

Але не забувайте, що для невід’ємного успіху на майданчику електронної комерції важлива вчасна доставка товару!

Розрахувати вартість доставки відправлення ви можете в нашому калькуляторі.

Обирайте для себе консолідовану доставку, яка є максимально вигідною, або скористайтесь найшвидшою доставкою – експрес-доставка.

Якщо у вас виникнуть будь-які запитання, ви завжди можете звернутись у нашу службу підтримки:

Особистий кабінет системи: https://system.skladusa.com/login

Телефон - 0800 217 096

Телеграм-бот - https://t.me/SkladUSA_bot

Чи була стаття корисною для вас?
Так, корисна Нi, не корисна
Блог

Вам також можуть бути 
корисними наступнi статтi

img
Apr, 2024
Реєстрація в Payoneer – перший крок до створення магазину на Etsy
Для українців, Payoneer відкриває двері до численних глобальних маркетплейсів, зокрема дозволяє працювати через Etsy Pay...
img
Nov, 2023
Персоналізація товарів: Нова ера для вашого бізнесу зі SkladUSA
Важливість персоналізації товарів для підняття продажів
img
Nov, 2023
Підготовка до Чорної п'ятниці: Топовий чек-лист для успішних продажів
Традиційно ми підготували чек-лист з рекомендаціями від SklаdUSА, щоб ви змогли ефективно провести Чорну п'ятницю у своє...
img
Jun, 2023
Митні ліміти в країнах світу: важливі аспекти та обмеження
Ми зібрали інформацію про головні напрямки відправлень та зазначили їх митні ліміти.
img
May, 2023
Розкрийте потенціал свого магазину на День Незалежності США
Четвертого липня американці відзначають найбільше національне свято - День Незалежності.
img
May, 2023
Просування вашого магазину до Дня батька!
Ділимось порадами: як збільшити продажі до свята
img
Apr, 2023
eRank: Для чого, як користуватися та яку підтримку надає українцям?
Розбираємось з головними перевагами сервісу
img
Apr, 2023
Весільний сезон починається!
Аналізуємо головні тенденції
img
Nov, 2022
Як збільшити трафік та кількість клієнтів на Etsy, Shopify, Amazon
Залучення зовнішнього трафіку за допомогою Pinterest
img
Nov, 2022
Як підготуватися до Blасk Frіdаy 2022 та підвищити рівень продажів?
Чекліст для продавців Etsy у період розпродажу
img
Jul, 2022
Посилення фінансового моніторингу
Нові правила від банків-партнерів
Шкільний сезон 2023: Як залучити покупцівНазад до школи

Шкільний сезон 2023: Як залучити покупців

2023-07-11T05:42:00+03:002023-07-10T15:49:57+03:00У цьому навчальному сезоні брендам і роздрібним торговцям доведеться оптимізувати свої маркетингові зусилля, щоб залучити ще більше покупців.