Як автоматизувати обробку замовлень з маркетплейсів

Огляд CRM-системи KeyCRM
keyCRM

Велика кількість замовлень, особливо з різних джерел: магазини на Etsy, eBay, Amazon та інших маркетплейсах, соціальні мережі, особисті сайти, можуть ускладнити роботу будь-якого продавця. Крім того, управління всіма процесами, пов'язаними як з замовленнями, так і з виробництвом, не завжди можливе виключно в ручному режимі.

У той момент, коли джерел, з яких надходять замовлення і відповідальних за їх обробку, стає більше двох, варто розглянути можливість підключення CRM-системи. Розглянемо переваги роботи з такими програмами на прикладі наших партнерів з KeyCRM, які створили програмне забезпечення спеціально для бізнесу електронної комерції, орієнтованого на зовнішні ринки.


Що таке CRM-система

Customer Relationship Management (CRM) або управління відносинами з клієнтами - це прикладне програмне забезпечення, яке компанії підключаються для автоматизації взаємодії з клієнтами.

CRM ділиться на два типи: в коробці (тобто у форматі комп'ютерної програми) і в хмарі (доступ за логіном і паролем з будь-якого пристрою, підключеного до мережі Інтернет).

Істотним недоліком встановлення коробки є те, що співробітник прив'язаний до комп'ютера і повинен знаходитися на робочому місці для обробки замовлень.

Хмарна версія може працювати в коробці (встановлюється як комп'ютерна програма) або хмарній версії (з доступом на будь-якому пристрої, підключеному до Інтернету). Коробкова установка найчастіше проводиться сертифікованим системним партнером, в той час як хмарні версії систем можуть бути підключені самостійно, без участі програміста або іншого технічного фахівця.


Коли продавець електронної комерції повинен думати про підключення CRM-системи

По-перше, у вас вже є особистий сайт, магазин і може навіть не один на маркетплейсах: Etsy, eBay, Amazon та інші, продажі через соціальні мережі тощо. Якщо ви нараховуєте більше двох джерел для продажів, вам слід подумати про пошук CRM

По-друге, ви обробляєте від 3-4 замовлень на день. Часто ручна обробка навіть такої невеликої кількості замовлень може зайняти 2-3 години, а за допомогою CRM можна все зробити за 20 хвилин.


Основні болі продавців електронної комерції, які вирішуються CRM-системою

Розглянемо сім основних проблем, які може усунути якісна CRM-система.

1. Ручна обробка

Залогінитися на маркетплейсах, вводити дані вручну, переносити їх в Блокнот / Excel - все це залишиться в минулому і буде працювати автоматично за допомогою інтеграцій, що легко налаштовуються

2. Мінімізація помилок

Людський фактор відходить убік – більше ніяких помилок в таблицях або помилок в номері телефону клієнта.

3. Турбуватися про інформацію

Можливості CRM дозволяють кожному співробітнику бачити і управляти тільки тим обсягом даних, який йому потрібен для роботи.

4. Робота в хаосі

За допомогою системи можна розставити пріоритети і зрозуміти, на якому етапі знаходиться обробка кожного замовлення.

5. Відсутність розуміння про точну кількість залишків продукту

CRM дозволяє вести облік товарів - відвантажувати, розуміти, на якому складі що знаходиться, а головне - залишки товару будуть автоматично списані з маркетплейсів!

6. Плутанина в повідомленнях

Вбудований функціонал чату допоможе об'єднати всі повідомлення з месенджерів Viber, Telegram, Instagram Direct в одне вікно. Крім того, дані клієнта можна скопіювати одним клацанням миші до рахунка-фактури для відправлення.

7. Нескінченно заповнювати TTН

Завдяки інтеграціям з відомими поштовими службами інформація в полях ТТН завантажується автоматично - вага, габарити, дані клієнта. Ви можете роздрукувати етикетку безпосередньо з системи.


Як вибрати CRM-систему, якщо ви продаєте товари через маркетплейси

Тим, хто продає свої товари на внутрішньому ринку, варто уважніше придивитися до програм з інтеграцією під реалії країни.

До них відноситься можливість працювати з національними платіжними системами, поштовими доставками або посередниками. Коли місцеві команди компаній розуміють, як працює ринок, вони готують рішення ваших проблем швидше і простіше.

Універсальні інструменти включають Бітрікс і AmoCRM. Це великі системи, підключення до яких займе не тільки час, але і тягнуть за собою серйозні вкладення. Зазвичай для встановлення CRM-систем такого рівня потрібно найняти сторонніх інтеграторів. Вартість за підключення одного проекту стартує від $2000

А що, якщо проектів багато, і ви не готові витрачати такі суми? Наприклад, сайт, активний магазин в Instagram, і звичайно ж співпраця з маркетплейсами. В цьому випадку варто розглянути CRM-системи, заточену для онлайн-торгівлі.

Такою CRM-системою є наш партнер KeyCRM - хмарний сервіс від українських розробників для автоматизації торгівлі.

Короткий список доступних інтеграцій


KeyCRM: особливості та інтеграції

KeyCRM - це хмарний сервіс, до якого легко підключити не тільки Etsy, але і інші ваші магазини (Amazon, Ebay, Rozetka, Prom.ua, Shopify і т.д.).

Через єдиний офіс можна:

  • Збирайте замовлення з різних маркетплейсів, не втрачаючи жодного. Дивитися їх статуси, їх історію. Спеціально для торгівлі на Etsy , вони обійшли принцип «одного магазину», тепер стільки магазинів, скільки вам подобається на улюбленій платформі, в одному офісі, офіційно через API Etsy і без заборон.
  • Контролювати наявність товару на складі, причому одночасно для всіх магазинів.
  • Працювати з відправками: доступна інтеграція з поштовими службами (Нова Пошта, Укрпошта, Джастін, USPS, DHL, UPS, FedEx і т.д.), лендінгами, а також з посередниками.
  • Вести листування в месенджерах безпосередньо з вікна CRM: Viber, Telegram, Instagram Directory.
  • Аналізувати ефективність бізнесу, менеджерів і різних каналів продажів, так як вся статистика формується в одному офісі.

Інтерфейс CRM-системи інтуїтивно зрозумілий, можна працювати з різними валютами і вибирати одну з трьох доступних мов. Налаштування займе не більше 15 хвилин, підключитися можна без залучення сторонніх програмістів, а техпідтримка KeyCRM зможе відповісти на всі ваші запитання.


Переваги KeyCRM для клієнтів SkladUSA

Оскільки SkladUSA є одним з найбільших посередників, який допомагає продавцям реалізовувати свої товари на міжнародних торгових майданчиках, а KeyCRM - це CRM-система, яка об'єднує всі зарубіжні магазини на Etsy, eBay або Amazon в єдине вікно для автоматизації обробки замовлень, інтеграція двох систем є логічним кроком для надання користувачеві повного пакету послуг: від швидкого закриття замовлення до доставки товару покупцеві.

Як підключити SkaldUSA до CRM-системи KeyCRM

Це можна зробити легко і швидко за допомогою покрокового посібника з додавання фулфілменету до KeyCRM.


Важливо! Перш ніж підключити SkladUSA, необхідно отримати ключ API та Ідентифікатор користувача. Ви можете запросити ключ підключення через службу підтримки SkladUSA.


Як використовувати SkladUSA при обробці замовлень

Після підключення в замовленні з'явиться додатковий рядок «Відправити на виконання», де буде список всіх сервісів виконання, в тому числі і SkladUSA.

Необхідно заповнити всі поля так, щоб заявка була правильно згенерована.

Якщо ви часто надсилаєте однаковий товар, ви можете зберегти його шаблон. Наступного разу, коли його замовлять, буде легко повторити все за кілька кліків

Також варто звернути увагу на кнопку «Консолідація». Вона є аналогом консолідації маркування в особистому кабінеті SkladUSA (значок К поруч з номером замовлення) і означає формування власної консолідації, не чекаючи, поки буде зібрана достатня кількість посилок від інших відправників.

У тому випадку, коли все заповниться правильно, потрібно оновити замовлення і тоді з'явиться номер заявки. Після того, як заявка буде схвалена сервісом, в замовленні з'явиться номер відстеження вантажу.

Іноді це оновлення займає до 2 днів. При цьому слід запастися терпінням і не вставляти номер відстеження самостійно, тоді проблем з його відстеженням не буде.


Як вести облік платежів

Підключивши фулфілмент до системи KeyCRM, можна також побачити список платежів за замовлення та комісії PayPal & SkladUSA, якщо магазин підключений до прийому платежів через SkladUSA.

Після здійснення платежу він з'явиться в журналі оплати в розділі Зовнішні операції. Також комісія посередника буде негайно знята.

Висновки

CRM-система KeyCRM є відмінним помічником для створення робочої моделі вашого бізнесу. Це допоможе звільнити час і автоматизувати більшість процесів.


Приємний бонус для клієнтів SkladUSA: один безкоштовний місяць використання KeyCRM

Щоб скористатися пропозицією, необхідно:

  1. Бути зареєстрованим в системі SkladUSA
  2. Бути зареєстрованим в системі KeyCRM
  3. Надіслати промокод до служби підтримки KeyCRM - "KeyCRM +SkladUSA"
  4. Акційна пропозиція діє до 31.03.2022

Більше про KeyCRM

Чи була стаття корисною для вас?
Так, корисна Нi, не корисна
Блог

Вам також можуть бути 
корисними наступнi статтi

img
Apr, 2024
Реєстрація в Payoneer – перший крок до створення магазину на Etsy
Для українців, Payoneer відкриває двері до численних глобальних маркетплейсів, зокрема дозволяє працювати через Etsy Pay...
img
Nov, 2023
Персоналізація товарів: Нова ера для вашого бізнесу зі SkladUSA
Важливість персоналізації товарів для підняття продажів
img
Nov, 2023
Підготовка до Чорної п'ятниці: Топовий чек-лист для успішних продажів
Традиційно ми підготували чек-лист з рекомендаціями від SklаdUSА, щоб ви змогли ефективно провести Чорну п'ятницю у своє...
img
Jul, 2023
Шкільний сезон 2023: Як залучити покупців
У цьому навчальному сезоні брендам і роздрібним торговцям доведеться оптимізувати свої маркетингові зусилля, щоб залучит...
img
Jun, 2023
Митні ліміти в країнах світу: важливі аспекти та обмеження
Ми зібрали інформацію про головні напрямки відправлень та зазначили їх митні ліміти.
img
May, 2023
Розкрийте потенціал свого магазину на День Незалежності США
Четвертого липня американці відзначають найбільше національне свято - День Незалежності.
img
May, 2023
Просування вашого магазину до Дня батька!
Ділимось порадами: як збільшити продажі до свята
img
Apr, 2023
eRank: Для чого, як користуватися та яку підтримку надає українцям?
Розбираємось з головними перевагами сервісу
img
Apr, 2023
Весільний сезон починається!
Аналізуємо головні тенденції
img
Nov, 2022
Як збільшити трафік та кількість клієнтів на Etsy, Shopify, Amazon
Залучення зовнішнього трафіку за допомогою Pinterest
img
Nov, 2022
Як підготуватися до Blасk Frіdаy 2022 та підвищити рівень продажів?
Чекліст для продавців Etsy у період розпродажу
Як автоматизувати обробку замовлень з маркетплейсівkeyCRM

Як автоматизувати обробку замовлень з маркетплейсів

2022-02-03T19:01:00+02:002022-02-09T15:31:20+02:00Огляд CRM-системи KeyCRM