Не зупинятись: як організувати доставку українських товарів за кордоном

І чим може допомогти фулфілмент у США

Оригінал статті


Навіть під час війни український бізнес не обмежує свої продажі лише територією України. Зокрема, українські товари продаються і в Європі, і в США. Тому тим виробникам та підприємцям, які продовжують діяльність, потрібно забезпечити наявність товарів для закордонних покупців. Як у цьому випадку може допомогти фулфілмент у США і чим він може бути корисний українським підприємцям, розповів Mind співзасновник SkladUSA Олег Ладан.

Війна відібрала в українських бізнесів усі можливості для роботи з іноземними ринками. Закриття кордонів та повітряного простору унеможливило виконання зобов’язань перед іноземними партнерами та клієнтами не тільки великими промисловими та виробничими підприємствами, а й середнім і невеликим бізнесом, який представлений на потужних міжнародних e-commerce майданчиках, таких як Amazon, eBay, Etsy тощо.

На плаву змогли залишитися тільки ті бренди, чий товар фізично знаходився і знаходиться на зберіганні на складах у США (оскільки найбільше клієнтів в українських продавців на міжнародних маркетплейсах саме зі Сполучених Штатів), або ті, хто пропонує диджитал-товари.

Навіть зараз, коли логістичні шляхи вже поліпшилися, зберігання товару ближче до споживача дозволяє покращити продажі та конкурувати з місцевими виробниками. А такі сервіси, як фулфілмент (повний набір послуг приймання, зберігання, обробки та відправлення замовлень), можуть максимально полегшити життя українських бізнесів.

Які переваги фулфілменту в США?

В нинішніх умовах, коли американський покупець бачить, що товар знаходиться в Україні, він може відмовитися від його придбання.

Згідно з опитуванням клієнтів SkladUSA, у перший місяць війни від покупки відмовлялася майже половина клієнтів – через переживання щодо неможливості доставки товару з України. Коли ж товар уже знаходиться на території США, таких відмов майже не буває, адже покупець може розраховувати на стабільну доставку впродовж 2–4 робочих днів. Так само, якби він замовив щось у місцевого виробника.

Та незважаючи на налагодження шляхів доставки за кордон, сьогодні все ще не можна сподіватися на точні терміни.

Особливо гостро питання стає для продавців, коли їхні товари замовляють на певну дату. В такому випадку дуже важко конкурувати з продавцями із США, оскільки навіть дорожчий товар гіршої якості придбають скоріше, аніж товар, терміни доставки якого досить туманні.

Найкращим виходом у такій ситуації може стати відправлення партій товару на фулфілмент у США заздалегідь та поступове поповнення запасів, щоб зберігати постійну пропозицію швидкої доставки клієнтам з Америки.

Крім того, користуючись послугами фулфілменту (FBM Fulfillment), продавці значно економлять час та ресурси на обробці замовлень, що поступають. Зазвичай саме склад бере на себе всі зобов’язання з обробки замовлень, що надходять: від пакування до відправлення товару. А також слідкують за прийманням, зберіганням товарів і обробкою можливих повернень. При цьому багато складів пропонують лояльні умови зберігання при постійних продажах.

Як вирішити ситуацію з поверненням товару?

На жаль, трапляються випадки, коли товар може не підійти чи клієнт просто вирішує відмовитися від покупки. Коли продавець знаходиться в Україні, отримати такий товар назад може бути в декілька разів складніше, а що головне, це буде дорожче за його собівартість та доставку в США.

Співпрацюючи з фулфілмент-центрами в США, українські виробники вирішують цю проблему, оскільки повернення на місцеву адресу досить незначне за вартістю, а головне, що працівники складу перевіряють одразу стан виробу і можуть за бажанням продавця залишити його на складі для подальшого перепродажу чи миттєвого перенаправлення на іншу адресу. За необхідності повернутий виріб може бути надісланий назад в Україну за більш лояльними тарифами, аніж ті, що пропонують міжнародні перевізники.

Як відбувається оформлення товарів?

Окрему увагу варто звернути продавцям, які розміщують свої товари на Amazon. Попереднє направлення товар на FBA Преп-центри дозволяє українському підприємцю уникнути можливих проблем щодо підготовки товарів до продажу чи зберіганню на складах Amazon.

Крім того, FBM Fulfillment у США має одну з головних переваг роботи під час війни. Виробник повністю скидає із себе величезний обсяг адміністративної роботи, яка може забирати набагато більше часу, ніж виготовлення самої продукції, особливо коли необхідно економити на всьому, в тому числі на персоналі.

Відправляючи товар у такі центри в США, підприємцю не треба замислюватись про подальші проблеми, пов’язані з прийняттям, обліком товару, оформленням та опрацюванням замовлень, а також підготовкою та доставкою товару кінцевому клієнту.

Мінімальна кількість дій у окремій CRM-системі запускає всі процеси:

  • перевірити якість товару,
  • упакувати,
  • підготувати іменну листівку тощо

На такі дії в ручному режимі могли б знадобитися години, які можна використати на створення більшої кількості продукції та пошуку нових клієнтів.

У свою чергу, економія часу на обробку замовлень товарів, що вже знаходяться на фулфілменті, дозволяє розширити чи модернізувати наявне виробництво. Оскільки ж увага усього світу зараз прикута до України, важливо забезпечити відповідну пропозицію товарів на ринку, яка можлива завдяки швидкій та передбачуваній доставці. І саме FBM Fulfillment може не просто допомогти українцям конкурувати на американському ринку з іншими виробниками, а й сприятиме завоюванню найвищих позицій серед конкурентів, оскільки якість, дизайн і технології виробництва та ціна вітчизняних товарів вже давно завоювали повагу в усьому світі.

Чи була стаття корисною для вас?
Так, корисна Нi, не корисна
Блог

Вам також можуть бути 
корисними наступнi статтi

img
Apr, 2024
Реєстрація в Payoneer – перший крок до створення магазину на Etsy
Для українців, Payoneer відкриває двері до численних глобальних маркетплейсів, зокрема дозволяє працювати через Etsy Pay...
img
Nov, 2023
Персоналізація товарів: Нова ера для вашого бізнесу зі SkladUSA
Важливість персоналізації товарів для підняття продажів
img
Nov, 2023
Підготовка до Чорної п'ятниці: Топовий чек-лист для успішних продажів
Традиційно ми підготували чек-лист з рекомендаціями від SklаdUSА, щоб ви змогли ефективно провести Чорну п'ятницю у своє...
img
Jul, 2023
Шкільний сезон 2023: Як залучити покупців
У цьому навчальному сезоні брендам і роздрібним торговцям доведеться оптимізувати свої маркетингові зусилля, щоб залучит...
img
Jun, 2023
Митні ліміти в країнах світу: важливі аспекти та обмеження
Ми зібрали інформацію про головні напрямки відправлень та зазначили їх митні ліміти.
img
May, 2023
Розкрийте потенціал свого магазину на День Незалежності США
Четвертого липня американці відзначають найбільше національне свято - День Незалежності.
img
May, 2023
Просування вашого магазину до Дня батька!
Ділимось порадами: як збільшити продажі до свята
img
Apr, 2023
eRank: Для чого, як користуватися та яку підтримку надає українцям?
Розбираємось з головними перевагами сервісу
img
Apr, 2023
Весільний сезон починається!
Аналізуємо головні тенденції
img
Nov, 2022
Як збільшити трафік та кількість клієнтів на Etsy, Shopify, Amazon
Залучення зовнішнього трафіку за допомогою Pinterest
img
Nov, 2022
Як підготуватися до Blасk Frіdаy 2022 та підвищити рівень продажів?
Чекліст для продавців Etsy у період розпродажу
Не зупинятись: як організувати доставку українських товарів за кордоном

Не зупинятись: як організувати доставку українських товарів за кордоном

2022-06-30T19:21:00+03:002022-07-12T09:00:36+03:00І чим може допомогти фулфілмент у США