Просування вашого магазину до Дня батька!

Ділимось порадами: як збільшити продажі до свята
Father`s day

Щороку, в третю неділю червня, відзначається День батька. Цьогоріч свято припадає на 18 червня. Це свято надихає покупців на пошук ідеального подарунку для своїх татусів, а для продавців в сфері електронної комерції - це великий шанс підвищити продажі.

Чи справді День батька такий важливий?

День батька стає все більш популярним і з кожним роком його відзначає все більше людей. Понад 77% чоловіків у Сполучених Штатах Америки святкують День батька. Тому продавці в сфері електронної комерції, передбачивши цю святкову тенденцію, можуть підвищити свої продажі до свята, оскільки 1 із 3 подарунків купують онлайн. Ось чому це свято є важливим для вашого магазину, і чому ви не можете дозволити собі не підготуватися до привабливої маркетингової кампанії.

Статистика подарунків до Дня батька

Споживачі мають різні плани на святкування Дня батька. Тож ми підготували для вас статистику, як американці планують святкувати у цьому році.

  • Надсилання листівок – це найпопулярніший подарунок до Дня батька. За даними Hallmark, споживачі в США щороку купують близько 72 мільйонів листівок до свята. Це робить День батька четвертим за величиною святом для надсилання листівок у США після Дня матері, Дня святого Валентина та Різдва.
  • Краватки та одяг - найпопулярніші подарунки на День батька після листівок.
  • Найважливішим фактором, що впливає на вибір подарунка до Дня батька, для споживачів США залишається пошук унікального чи особливого подарунка (44%). Не менш важливим фактором залишається пошук подарунка, який викликає особливу пам’ять (37%).
  • Дві третини (67%) батьків в опитуванні сказали, що подарунок, який викликає особливу пам’ять, є для них більш дорогим та важливим. Раніше ми писали про персоналізовані подарунки. Вони актуальні як до Дня батька та Дня матері, так і для весільної тематики.
  • Більшість споживачів планують купувати подарунки до Дня батька онлайн (40%), тоді як 34% планують робити покупки в універмагах.
  • Переважна більшість чоловіків (54%) планують купувати подарунки своїм батькам або вітчимам. 5% – своїм чоловікам, 12% – своїм синам, 6% – своїм дідусям, 9% – своїм братам, 8%– своїм друзям і 2% – своїм кумам.
  • Більшість жінок (45%) планують купити подарунок батькові чи вітчиму. 47% – чоловікові, 10% – синові, 4% – дідусеві, 5% – братові, 5% – друзям і 1% – своїм кумам.

Аналіз тенденцій пошуку подарунків минулого року

Не зважаючи на те, що весна в самому розпалі, покупки на Etsy до Дня батька ось-ось будуть у самому розпалі!

Ліворуч — лінійний графік, що відображає 15-місячний обсяг пошуку в США за ключовим словом «подарунки до Дня батька» на Etsy. Праворуч секторна діаграма показує країни, де ми знайшли покупців за цим пошуковим запитом.

Давайте подивимося на дані eRank за цей період минулого року. Що таке еРанк і як ним користуватись ми писали в статті «eRank: Для чого, як користуватися та яку підтримку надає українцям?»

Як ми бачимо, пошуки за запитом «подарунки на День батька» почалися ще в квітні 2022 року з 2170 запитів. А у травні кількість пошукових запитів зросла до 213 000!

І зауважте, це лише одне ключове слово, пов’язане з покупками на День батька. А додайте ще 75 880 можливих запитів (наприклад: «подарунок на День батька» (тобто, запит в однині)).

Ми нарахували ще 18 пошукових запитів, пов’язаних з цим святом, які вже у травні 2022 року знаходились у Топ-1000 ключових слів для покупців.

Кількість пошукових запитів досягла піку в червні, а потім знову впала до кінця липня.

Також з тенденціями минулого року ви можете ознайомитись в статті «День батька у США»


Ми підготували поради, використовуючи які, ви зможете підготувати свій магазин до свята та не проґавите час, щоб підвищити продажі:

1. Визначте, кому ви будете продавати свій товар

Спочатку визначте ринок, на який ви орієнтуєтесь. Тобто, хто ваші покупці? А для кого вони купують? На День батька одержувачі подарунків здаються очевидними. Батьки, так? Але, насправді, нам потрібно включити в життя людей усіх батьківських фігур. Діди, вітчими, дядьки, куми, наставники.

Це означає, що існує широка група, яка робить покупки: будь-якої статі та будь-якого віку, крім дуже молодих і дуже старих. Наявність такого широкого кола покупців ідеально підходить для продавців на маркетплейсах.

2. Зробіть підбірку подарунків до Дня батька

Якщо у вас є блог магазину, то напишіть допис про те, які подарунки зараз в тренді для татусів. Розкажіть про свої товари, які стануть ідеальним подарунком. Проілюструйте свою публікацію найкращими відео та фотографіями про продукти.

Якщо у вас немає власного блогу - не переймайтесь! Багато блогерів прагнуть отримати пропозицію по рекламі вашого товару, тож саме час звернутись до них.

3. Відправте електронні листи з Топ-10 найкращими товарами, які підійдуть для подарунку

Ви можете використати електронну пошту, подібно до публікації в блозі, щоб продемонструвати варіанти подарунків із речами, яких гідний найкращий тато. Обов’язково виділіть персоналізацію або спеціальні пропозиції, які ви пропонуєте (такі запити потрапили у минулорічний Топ-1000 ключових слів Etsy). Завершіть свій електронний лист із найкращими побажаннями для всіх татусів, і нагадайте, що ще є час замовити унікальний подарунок!

4. Не забудьте використати свої соціальні мережі, щоб залучити ще більше клієнтів

Соціальні мережі продовжують залишатися потужним інструментом маркетингу. Instagram, Pinterest, Facebook і TikTok - добре підходять для обміну ідеями подарунків і просування продуктів. Стратегічне їх використання може збільшити впізнаваність вашого магазину та залучити нових клієнтів. Націлюйте увагу клієнтів на свій товар за допомогою відповідних хештегів ( #FathersDay і всі його варіації. А потім додайте свої спеціальні теги).

Ось лише деякі з популярних ключових слів минулого травня, які використовували покупці до Дня батька на Etsy: індивідуальні подарунки для тат; спортивні подарунки для нього; подарунок татові своїми руками; подарунки для кемпінгу; подарунки для гольфу; купити подарунки для нього.

Виберіть зображення продуктів і відеокліпи, щоб привернути увагу покупців. Покажіть тата, який тримає персональний келих для віскі або нестандартний рибальський жилет. Ви маєте спонукати потенційних покупців візуалізувати свою дорогу людину з вашим товаром. Це допомагає продавати.

5. Проведіть розпродаж або запропонуйте спеціальні акції до Дня батька

Проведення розпродажів до Дня батька в середині травня, чи запровадження знижок 15% на обрані товари — це ще декілька способів привернути увагу покупців до свого магазину. До цього часу вже великий обсяг людей будуть зацікавлені у придбані особливого подарунка. Крім того, ви можете запропонувати спеціальну ціну на подарункову коробку до свята. Або ж, під час підготовки до Дня батька, подумайте про безкоштовну упаковку подарунків, персоналізацію або про безкоштовну доставку від певної суми.

6. ВАЖЛИВО: продумайте доставку до покупця

Завчасно продумайте доставку до покупця. Бо терміни доставки перед святами дуже важливі. Чим швидше товар буде доставлено до покупця, тим вірогідніше, що він обере саме ваш магазин.

Щоб доставка по США була 1-3 дні, скористайтесь послугами нашого фулфілмент центру в Америці. Товар вже буде на складі і в день замовлення клієнтом, ви зможете зробити відправку обравши місцевого перевізника.

Також великою перевагою по заздалегідь продуманій доставці до нашого фулфілмент центру буде консолідована відправка, адже вона є фінансово вигідною для вас.

Якщо ж товар персоналізований і треба зробити доставку в іншу країну на адресу якнайшвидше - скористайтесь послугою експрес-доставки.

Підсумовуючи, для підвищення продажів на таких площадках як Etsy, eBay, Amazon та інших, потрібно:

  • проаналізувати загальну статистику до свята;
  • зробити аналіз минулого року;
  • визначити своїх покупців: хто і для кого обирає подарунки;
  • розробити пропозиції та підготувати по ним статтю (можливо, скористатися послугами блогерів);
  • просувати свої товари в соціальних мережах;
  • написати електронні листи з пропозиціями своїм клієнтам;
  • розробити акції або запропонувати знижки;
  • обрати спосіб доставки до покупця.

Використовуючи ці прості поради, ви зможете нагадати про себе покупцям та підвищити продажі свого магазину.

SkladUSA. You sell we`ll do the rest!

Чи була стаття корисною для вас?
Так, корисна Нi, не корисна
Блог

Вам також можуть бути 
корисними наступнi статтi

img
Apr, 2024
Реєстрація в Payoneer – перший крок до створення магазину на Etsy
Для українців, Payoneer відкриває двері до численних глобальних маркетплейсів, зокрема дозволяє працювати через Etsy Pay...
img
Nov, 2023
Персоналізація товарів: Нова ера для вашого бізнесу зі SkladUSA
Важливість персоналізації товарів для підняття продажів
img
Nov, 2023
Підготовка до Чорної п'ятниці: Топовий чек-лист для успішних продажів
Традиційно ми підготували чек-лист з рекомендаціями від SklаdUSА, щоб ви змогли ефективно провести Чорну п'ятницю у своє...
img
Jul, 2023
Шкільний сезон 2023: Як залучити покупців
У цьому навчальному сезоні брендам і роздрібним торговцям доведеться оптимізувати свої маркетингові зусилля, щоб залучит...
img
Jun, 2023
Митні ліміти в країнах світу: важливі аспекти та обмеження
Ми зібрали інформацію про головні напрямки відправлень та зазначили їх митні ліміти.
img
May, 2023
Розкрийте потенціал свого магазину на День Незалежності США
Четвертого липня американці відзначають найбільше національне свято - День Незалежності.
img
Apr, 2023
eRank: Для чого, як користуватися та яку підтримку надає українцям?
Розбираємось з головними перевагами сервісу
img
Apr, 2023
Весільний сезон починається!
Аналізуємо головні тенденції
img
Nov, 2022
Як збільшити трафік та кількість клієнтів на Etsy, Shopify, Amazon
Залучення зовнішнього трафіку за допомогою Pinterest
img
Nov, 2022
Як підготуватися до Blасk Frіdаy 2022 та підвищити рівень продажів?
Чекліст для продавців Etsy у період розпродажу
img
Jul, 2022
Посилення фінансового моніторингу
Нові правила від банків-партнерів
Просування вашого магазину до Дня батька!Father`s day

Просування вашого магазину до Дня батька!

2023-05-10T07:48:00+03:002023-05-08T12:58:13+03:00Ділимось порадами: як збільшити продажі до свята