Митні ліміти в країнах світу: важливі аспекти та обмеження

Ми зібрали інформацію про головні напрямки відправлень та зазначили їх митні ліміти.
Митні ліміти

Митні ліміти є одним з ключових чинників, які варто враховувати власникам магазинів на популярних маркетплейсах, таких як Amazon, Etsy та eBay. Кожна країна має свої власні правила та регуляції щодо митних лімітів. Обмеження можуть залежати від таких чинників, як тип товарів, вартість, країна походження та призначення. Власники магазинів повинні бути ознайомленими з цими правилами та лімітами, щоб уникнути можливих проблем з митним контролем та штрафами.

Для вас ми зібрали інформацію про головні напрямки відправлень та зазначили їх митні ліміти.

Сполучені Штати Америки

Міжнародні відправлення зі значенням FOB (декларована вартість, без урахування доставки і страхування) до 800USD звільнені від оплати митних зборів.

Австралія

Міжнародні відправлення зі значенням FOB (вартість товарів без урахування доставки і страхування) до 1000 AUD (≈639 USD) не обкладається ні митом, ні податком з продажів.

Бразилія

У більшості випадків, коли вартість вантажу становить менше значення 50 USD, відвантаження може ввозитись в країну без збору та податку для фізичних осіб (C2C).

Великобританія

Міжнародні відправлення зі значенням FOB (декларована вартість, без урахування доставки і страхування) до 135 GBP (≈160,15 USD) не обкладаються митом, але обкладаються ПДВ. Міжнародні відправлення зі значенням FOB вище цієї суми обкладаються і митом, і податком з продажів. Для відправлень, які позначені як "продаж товару", пошта Великої Британії просить обов’язково прикріпляти до оболонки відправлення комерційний інвойс.

Якщо товар продавався на онлайн торгівельному майданчику і отримувач уже сплатив ПДВ при здійсненні замовлення, відправнику необхідно вказати на CN22/CN23 примітку "VAT has been collected" (сама сума сплаченого податку має міститись на бланку інвойсу).

Канада

Для міжнародних відправлень, діють такі правила:

Якщо вартість відправлення 20 канадських доларів і менше: ввезення без мита та податків при імпорті з будь-якої країни.

Понад 20 канадських доларів США: мита й податки стягуються при імпорті з будь-якої країни, включаючи США та Мексику.

Для відправлення, імпортованого кур'єром:

Імпортується з будь-якої країни (крім США та Мексики)

До 20 канадських доларів: без мита та податків

Понад 20 канадських доларів США: застосовуються мита та податки, за винятком США та Мексики

Привезено з США та Мексики

До 40 доларів: без мита та податків

Від $40 до $150: безмитно, але податки все ще стягуються

Понад 150 доларів США: стягуються мита та податки

Китай

Якщо товар коштує менше 500 юанів, ваша посилка буде звільнена від мит і податків. Відправлення вартістю понад 1000 юанів повинні пройти офіційне митне оформлення.

Японія

Міжнародні відправлення зі значенням CIF (вартість + страхування + доставка) до 10000 JPY (68 USD) звільнені від оплати митних зборів і податку з продажів. До будь-якого відправлення , вкладення якого складає 200 000 японських єн або еквівалентну суму, виражену в іноземній валюті, необхідно до митної декларації СN23 додавати копію рахунку.

Крім того, незалежно від їх вартості, всі відправлення, що містять товари або взірці, повинні супроводжуватися двома копіями, що стосуються рахунку.

Австрія, Бельгія, Болгарія, Греція, Ірландія, Іспанія, Італія, Естонія, Кіпр, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швеція

Міжнародні відправлення зі значенням FOB до 150 EUR не обкладаються митом, але обкладаються ПДВ. Міжнародні відправлення зі значенням FOB вище цієї суми обкладаються і митом та ПДВ. Також можливі додаткові нарахування за процедуру розмитнення.

Для відправлень, які позначені як "продаж товару", необхідно прикріпляти до оболонки відправлення комерційний інвойс.

Аргентина

Міжнародні відправлення зі значенням FOB до 25 USD в рік, звільняються від сплати будь-яких мит.

Швейцарія

Усі види товарів, які ввозяться з-за кордону, повинні бути зареєстровані та сплачені мито та ПДВ, за винятком листівок та листів із текстовими повідомленнями (без вартості товару).

Одержувач сплачуєте ПДВ із вартості товару (включаючи витрати на доставку та послуги) та митні збори з ваги брутто. Залежно від товару можуть стягуватися додаткові збори (наприклад, за тютюн). Також може бути можливим часткове або повне звільнення від митних зборів (відомі як пільгові умови).

Подарунки від приватних осіб за кордоном не обкладаються митом, якщо їх оціночна вартість до 100 швейцарських франків (крім алкоголю та тютюну).

Якщо вантажі будуть задекларовані неправильно або недостатньо, митне оформлення не буде завершено, і вантаж буде проходити процес уточнення. Ми повідомимо вас про це та попросимо надати відсутню інформацію.

Венесуела

Міжнародні відправлення зі значенням FOB до 100 USD в рік звільняються від сплати будь-яких мит.

Данія

Міжнародні відправлення зі значенням FOB до 1150 DKK (≈155 USD) не обкладаються митом, але обкладаються VAT-податком (ПДВ). Міжнародні відправлення зі значенням FOB вище цієї суми обкладаються і митом, і ПДВ. Також можливі додаткові нарахування за процедуру розмитнення. Для відправлень, які позначені як "продаж товару", необхідно прикріпляти до оболонки відправлення комерційний інвойс.

Ізраїль

Міжнародні відправлення зі значенням FOB до 75 USD звільнені від оплати будь-яких зборів. Міжнародні відправлення зі значенням FOB до 500 USD не обкладаються митом, але обкладаються податком з продажу.

Нова Зеландія

Якщо сума мита та податку з продажів не перевищує 1000 NZD (≈607 USD), одержувач звільняється від оплати будь-яких зборів. При продажі товарів на онлайн-маркетплейсах безмитного ліміту немає та митні платежі можуть бути списані автоматично з покупця. (Наприклад, eBay нараховує мито на вартість товару, коли покупець оплачує покупку. Щоб з отримувача не нарахували мито вдруге, то потрібно на CN22/CN23 вказати "VOEC number" платника і примітку "Tax Paid или VAT has been collected").

Ангілья, Багами, Барбадос, Беліз, Бенін, Ботсвана, Бруней-Даруссалам, Буркіна-Фасо, Брунді, Гаїті, Гана, Гонконг, Гайана, Гамбія, Гібралтар, Гренада, Конго, Джібуті, Домініка, Домініканська Республіка, Ерітрея, Ефіопія, Єгипет, Індія, Камбоджа, Камерун, Катар, Кенія, Кірібаті, Колумбія, Комори, Кувейт, Кюрасао, Лаос, Ліберія, Мадагаскар, Макао, Малаві, Мальдіви, Мартиніка, Мозамбік, Намібія, Нігерія, Нікарагуа, Оман, Перу, Південна Африка, Сальвадор, Шрі-Ланка

Усі вхідні Міжнародні відправлення обкладаються митом та податками.


Метод оцінки CIF (вартість + страхування + доставка).

Метод оцінювання FOB означає те, що сума платежу вираховується тільки від вартості товару, що ввозиться.

Інформація зібрана з відкритих для ознайомлення ресурсів. Оплата митно-брокерських послуг, мита, податків та інших зборів відбувається у країні здійснення митного оформлення. Розмір митних платежів, податків, зборів визначається законодавством кожної країни в залежності від вмісту та оголошеної вартості відправлення, а також категорії клієнта: фізична або юридична особа. Дану інформацію отримувач може дізнатися в митних органах країни призначення.

Відповідно до законодавства України та положень актів Всесвітнього поштового союзу, виконання яких є обов’язковим для всіх країн – членів ВПС, оператори поштового зв’язку не несуть ніякої відповідальності за дії та рішення, прийняті митними службами при перевірці міжнародних поштових відправлень, що підлягають митному контролю.


Враховуючи міжнародний характер електронної комерції, власникам магазинів на маркетплейсах важливо мати на увазі, що митні ліміти можуть змінюватися з часом та залежати від політичних, економічних та торговельних умов країн. Тому, перед здійсненням міжнародних відправлень, рекомендується завжди перевіряти актуальні митні ліміти для кожного конкретного напрямку та країни.

Ми розуміємо, як важливо не порушувати терміни доставки відправлень, особливо у зв'язку з додатковими митними перевірками. Тому радимо вам скористатись послугами наших виняткових фулфілмент-центрів – SkladUSA.

Наші фулфілмент-центри забезпечують повний цикл обробки вашого товару - від прийому його на складі, пакування та відправки до кінцевого отримувача.

Скориставшись нашими фулфілмент-центрами SkladUSA, ви зможете сконцентруватись на розвитку свого бізнесу, знаючи, що ваші відправлення знаходяться у надійних руках.

SkladUSA. You sell we`ll do the rest!

Чи була стаття корисною для вас?
Так, корисна Нi, не корисна
Блог

Вам також можуть бути 
корисними наступнi статтi

img
Apr, 2024
Реєстрація в Payoneer – перший крок до створення магазину на Etsy
Для українців, Payoneer відкриває двері до численних глобальних маркетплейсів, зокрема дозволяє працювати через Etsy Pay...
img
Nov, 2023
Персоналізація товарів: Нова ера для вашого бізнесу зі SkladUSA
Важливість персоналізації товарів для підняття продажів
img
Nov, 2023
Підготовка до Чорної п'ятниці: Топовий чек-лист для успішних продажів
Традиційно ми підготували чек-лист з рекомендаціями від SklаdUSА, щоб ви змогли ефективно провести Чорну п'ятницю у своє...
img
Jul, 2023
Шкільний сезон 2023: Як залучити покупців
У цьому навчальному сезоні брендам і роздрібним торговцям доведеться оптимізувати свої маркетингові зусилля, щоб залучит...
img
May, 2023
Розкрийте потенціал свого магазину на День Незалежності США
Четвертого липня американці відзначають найбільше національне свято - День Незалежності.
img
May, 2023
Просування вашого магазину до Дня батька!
Ділимось порадами: як збільшити продажі до свята
img
Apr, 2023
eRank: Для чого, як користуватися та яку підтримку надає українцям?
Розбираємось з головними перевагами сервісу
img
Apr, 2023
Весільний сезон починається!
Аналізуємо головні тенденції
img
Nov, 2022
Як збільшити трафік та кількість клієнтів на Etsy, Shopify, Amazon
Залучення зовнішнього трафіку за допомогою Pinterest
img
Nov, 2022
Як підготуватися до Blасk Frіdаy 2022 та підвищити рівень продажів?
Чекліст для продавців Etsy у період розпродажу
img
Jul, 2022
Посилення фінансового моніторингу
Нові правила від банків-партнерів
Митні ліміти в країнах світу: важливі аспекти та обмеження Митні ліміти

Митні ліміти в країнах світу: важливі аспекти та обмеження

2023-06-09T11:28:00+03:002024-01-11T18:46:41+02:00Ми зібрали інформацію про головні напрямки відправлень та зазначили їх митні ліміти.